Партнер Університету ТУРАЛ C запрошує студентів УМСФ на оплачуване стажування в Болгарії та Греції влітку 2025.
Умови участі у програмі розповідатиме представник організації.
Відео тут!
Партнер Університету ТУРАЛ C запрошує студентів УМСФ на оплачуване стажування в Болгарії та Греції влітку 2025.
Умови участі у програмі розповідатиме представник організації.
Відео тут!
8 листопада в рамках роботи Центру підтримки культурних цінностей ЮНЕСКО студенти групи Д24-1 долучилися до виготовлення ляльок-мотанок, які буде подаровано нашим італійським партнерам. Це дасть можливість не лише показати наш талант, але й представити культурну спадщину України на міжнародному рівні.
Вступайте до Університету митної справи та фінансів за спеціальністю 034 "Культурологія" (Експертиза культурних цінностей) та 022 "Дизайн", бо в нас завжди цікаво!
Асистентка кафедри журналістики УМСФ Ірина Авраменко взяла участь у міжнародній конференції «Чорноморський регіон після ключових виборів 2024 року». Науковці з України, Румунії, Молдови, Туреччини, Грузії та Білорусі зібралися в Констанці (Румунія) для обговорення питань безпеки Чорноморського регіону.
Під час зустрічі розглядали шляхи поглиблення співпраці між сусідніми державами у протистоянні російській агресії. Особливу увагу приділяли координації дій у контексті нещодавніх виборів у США та Республіці Молдова, а також розробці спільних стратегій протидії російській пропаганді, яка все активніше поширюється в регіоні.
Ірина Авраменко представила колегам дослідження Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Деконструктори правди», присвячене аналізу російських медіа, що маскуються під опозиційні.
BETD – це провідний міжнародний форум, присвячений трансформації енергетичного сектору, який щорічно відбувається у Берліні. У 2025 році захід відбудеться 18-19 березня та збере ключових експертів, політиків, представників бізнесу та громадянського суспільства для обговорення глобального енергетичного переходу.
?Де? Берлін, Німеччина
?Коли? 18 - 19 березня
?Фінансування:
- участь є безкоштовною;
- організатори покривають витрати на поїздку до Берліна, включаючи проживання.
?Вимоги:
- до участі запрошують зацікавлених і вмотивованих журналістів.
Подати заявку: https://shorturl.at/I7zlq
?Дедлайн: 24 листопада
Студенти-міжнародники відвідали гостьову лекцію-дискусію Олени Даниліної – кандидатки філологічних наук, доцентки, письменниці, доцентки кафедри міжнародної журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка. Тема лекції «Штучний інтелект: використати не можна ігнорувати» викликала значний інтерес серед слухачів, адже під час зустрічі було розглянуто процеси, які безпосередньо впливають та визначають майбутнє кожного з нас та суспільства в цілому.
Пані Даниліна охопила ключові аспекти, що стосуються понять та можливостей штучного інтелекту (ШІ). Особливу увагу було приділено обговоренню того, як використання ШІ може слугувати на благо суспільства – зокрема, сприяти ефективнішій організації процесів, удосконаленню медицини, освіти та інших сфер. Разом з тим, Олена Даниліна наголосила на потенційних загрозах, що пов’язані з поширенням технологій ШІ, серед яких – ризики для приватності, безпеки і людської автономії.
Важливе місце в обговоренні зайняли етичні аспекти використання штучного інтелекту, зокрема питання, що стосуються прав людини, відповідальності розробників і користувачів ШІ, а також необхідності забезпечення прозорості у прийнятті рішень на основі ШІ. Підсумовуючи, пані Даниліна наголосила на важливості управління та регулювання використання ШІ, що допоможе уникнути зловживань і спрямувати розвиток технологій у конструктивне русло.
Лекція відбувалася в інтерактивному форматі та викликала жвавий інтерес студентів, які ставили питання та ділилися власними думками щодо впровадження ШІ в різні сфери життя. Такий захід став чудовою нагодою для студентів поглибити свої знання та задуматися над важливістю усвідомленого використання новітніх технологій у сучасному світі.
7 листопада 2024 р. відбулась важлива виробничо-ознайомча екскурсія здобувачів вищої освіти 1 курсу УМСФ спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у супроводі двох викладачів профільної кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу до делікатес-маркету преміум-класу Le Silpo міста Дніпра, у складі якого працює респектабельний ресторан Le Grill, з основною залою та функціональними «підзонами» – кав’ярня, піцерія, суші-бар тощо. Екскурсію провела керівник закладу Le Silpo у Дніпрі Яна Тютюнник. Під час екскурсії студенти наочно ознайомились із усім асортиментом продовольчих і непродовольчих товарів та організацією їх продажу, у тому числі й готових страв, а також із обладнанням, що використовується у торговельному та ресторанному обслуговуванні. Окремі готові продукти усі наші відвідувачі змогли скуштувати та оцінити на смак під час дегустації, завчасно й завбачливо організованої і підготовленої компанією у якості компліменту як елементу гостинності. Також в режимі «відкритого вікна» вдалося проспостерігати процес приготування піци у піцерії ресторану Le Grill.
Під час просування за маршрутом торговими залами та ділянками ресторану в процесі нетривалих дискусій з’ясовувались окремі технологічні та організаційні питання щодо якості обслуговування, студенти проявляли активність та зацікавленість.
Наприкінці заходу відбулась зустріч та розмова з представниками кадрового підрозділу компанії Сільпо – менеджерами з персоналу мережі магазинів Сільпо: у Дніпрі та Запоріжжі Оленою Баздиревою, у Дніпрі та місті Самар (колишньому Новомосковську) Наталією Огарко. Під час цієї бесіди жваво та активно обговорювались варіанти можливого практичного стажування та роботи студентів за спеціальністю для набуття перших професійних навичок у компанії Сільпо без відриву від процесу навчання.
В цілому отримані безпосередньо на підприємстві нові знання здобувачів важливі для поглиблення опанування як поточних фахових дисциплін «Харчова хімія та нутриціологія» і «Вступ до спеціальності з основами наукових досліджень та академічної доброчесності», так і тих, що вивчатимуться у наступних семестрах, головним чином «Товарознавство», «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» тощо.
Ми щиро вдячні керівництву та колективу делікатес-маркету Le Silpo за приділену увагу та час, за надзвичайно теплий прийом, за змістовну й результативну екскурсію та бесіду, за пригощання смаколиками, та висловлюємо велике сподівання на поглиблення співпраці.