Оплачуване стажування в Болгарії та Греції

Партнер Університету ТУРАЛ C запрошує студентів УМСФ на оплачуване стажування в Болгарії та Греції влітку 2025.

Умови участі у програмі розповідатиме представник організації.

Відео тут!

 

 

Збереження культурної спадщини: студенти УМСФ представили ляльки-мотанки

8 листопада в рамках роботи Центру підтримки культурних цінностей ЮНЕСКО студенти групи Д24-1 долучилися до виготовлення ляльок-мотанок, які буде подаровано нашим італійським партнерам. Це дасть можливість не лише показати наш талант, але й представити культурну спадщину України на міжнародному рівні.

Вступайте до Університету митної справи та фінансів за спеціальністю 034 "Культурологія" (Експертиза культурних цінностей) та 022 "Дизайн", бо в нас завжди цікаво!

View the embedded image gallery online at:
http://liceum.umsf.dp.ua/blog?start=168#sigProId27ab65bd80

“Чорноморський регіон після ключових виборів 2024 року”: асистентка кафедри журналістики Ірина Авраменко взяла участь у міжнародній конференції в Румунії

Асистентка кафедри журналістики УМСФ Ірина Авраменко взяла участь у міжнародній конференції «Чорноморський регіон після ключових виборів 2024 року». Науковці з України, Румунії, Молдови, Туреччини, Грузії та Білорусі зібралися в Констанці (Румунія) для обговорення питань безпеки Чорноморського регіону.

Під час зустрічі розглядали шляхи поглиблення співпраці між сусідніми державами у протистоянні російській агресії. Особливу увагу приділяли координації дій у контексті нещодавніх виборів у США та Республіці Молдова, а також розробці спільних стратегій протидії російській пропаганді, яка все активніше поширюється в регіоні.

Ірина Авраменко представила колегам дослідження Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Деконструктори правди», присвячене аналізу російських медіа, що маскуються під опозиційні.

View the embedded image gallery online at:
http://liceum.umsf.dp.ua/blog?start=168#sigProIde479f0680c
 

Стипендіальна програма для журналістів у Німеччині!

BETD – це провідний міжнародний форум, присвячений трансформації енергетичного сектору, який щорічно відбувається у Берліні. У 2025 році захід відбудеться 18-19 березня та збере ключових експертів, політиків, представників бізнесу та громадянського суспільства для обговорення глобального енергетичного переходу.

?Де? Берлін, Німеччина

?Коли? 18 - 19 березня

?Фінансування:

- участь є безкоштовною;

- організатори покривають витрати на поїздку до Берліна, включаючи проживання.

?Вимоги:

- до участі запрошують зацікавлених і вмотивованих журналістів.

Подати заявку: https://shorturl.at/I7zlq

?Дедлайн: 24 листопада

Деталі: https://fellows.energydialogue.berlin/

Студенти-спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» обговорили проблеми використання штучного інтелекту на гостьовій лекції

Студенти-міжнародники відвідали гостьову лекцію-дискусію Олени Даниліної – кандидатки філологічних наук, доцентки, письменниці, доцентки кафедри міжнародної журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка. Тема лекції «Штучний інтелект: використати не можна ігнорувати» викликала значний інтерес серед слухачів, адже під час зустрічі було розглянуто процеси, які безпосередньо впливають та визначають майбутнє кожного з нас та суспільства в цілому.

Пані Даниліна охопила ключові аспекти, що стосуються понять та можливостей штучного інтелекту (ШІ). Особливу увагу було приділено обговоренню того, як використання ШІ може слугувати на благо суспільства – зокрема, сприяти ефективнішій організації процесів, удосконаленню медицини, освіти та інших сфер. Разом з тим, Олена Даниліна наголосила на потенційних загрозах, що пов’язані з поширенням технологій ШІ, серед яких – ризики для приватності, безпеки і людської автономії.

Важливе місце в обговоренні зайняли етичні аспекти використання штучного інтелекту, зокрема питання, що стосуються прав людини, відповідальності розробників і користувачів ШІ, а також необхідності забезпечення прозорості у прийнятті рішень на основі ШІ. Підсумовуючи, пані Даниліна наголосила на важливості управління та регулювання використання ШІ, що допоможе уникнути зловживань і спрямувати розвиток технологій у конструктивне русло.

Лекція відбувалася в інтерактивному форматі та викликала жвавий інтерес студентів, які ставили питання та ділилися власними думками щодо впровадження ШІ в різні сфери життя. Такий захід став чудовою нагодою для студентів поглибити свої знання та задуматися над важливістю усвідомленого використання новітніх технологій у сучасному світі.

View the embedded image gallery online at:
http://liceum.umsf.dp.ua/blog?start=168#sigProIdb0899aeed5

ВІДВІДУВАННЯ МАЙБУТНІМИ ГОТЕЛЬЄРАМИ ТА РЕСТОРАТОРАМИ БАГАТОПРОФІЛЬНОГО СЕРВІСНОГО ПІДПРИЄМСТВА ПРЕМІУМ-КЛАСУ

7 листопада 2024 р. відбулась важлива виробничо-ознайомча екскурсія здобувачів вищої освіти 1 курсу УМСФ спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у супроводі двох викладачів профільної кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу до делікатес-маркету преміум-класу Le Silpo міста Дніпра, у складі якого працює респектабельний ресторан Le Grill, з основною залою та функціональними «підзонами» – кав’ярня, піцерія, суші-бар тощо. Екскурсію провела керівник закладу Le Silpo у Дніпрі Яна Тютюнник. Під час екскурсії студенти наочно ознайомились із усім асортиментом продовольчих і непродовольчих товарів та організацією їх продажу, у тому числі й готових страв, а також із обладнанням, що використовується у торговельному та ресторанному обслуговуванні. Окремі готові продукти усі наші відвідувачі змогли скуштувати та оцінити на смак під час дегустації, завчасно й завбачливо організованої і підготовленої компанією у якості компліменту як елементу гостинності. Також в режимі «відкритого вікна» вдалося проспостерігати процес приготування піци у піцерії ресторану Le Grill.

Під час просування за маршрутом торговими залами та ділянками ресторану в процесі нетривалих дискусій з’ясовувались окремі технологічні та організаційні питання щодо якості обслуговування, студенти проявляли активність та зацікавленість.

Наприкінці заходу відбулась зустріч та розмова з представниками кадрового підрозділу компанії Сільпо – менеджерами з персоналу мережі магазинів Сільпо: у Дніпрі та Запоріжжі Оленою Баздиревою, у Дніпрі та місті Самар (колишньому Новомосковську) Наталією Огарко. Під час цієї бесіди жваво та активно обговорювались варіанти можливого практичного стажування та роботи студентів за спеціальністю для набуття перших професійних навичок у компанії Сільпо без відриву від процесу навчання.

В цілому отримані безпосередньо на підприємстві нові знання здобувачів важливі для поглиблення опанування як поточних фахових дисциплін «Харчова хімія та нутриціологія» і «Вступ до спеціальності з основами наукових досліджень та академічної доброчесності», так і тих, що вивчатимуться у наступних семестрах, головним чином «Товарознавство», «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» тощо.

Ми щиро вдячні керівництву та колективу делікатес-маркету Le Silpo за приділену увагу та час, за надзвичайно теплий прийом, за змістовну й результативну екскурсію та бесіду, за пригощання смаколиками, та висловлюємо велике сподівання на поглиблення співпраці.

View the embedded image gallery online at:
http://liceum.umsf.dp.ua/blog?start=168#sigProIdebc2fac835

АДРЕСА УНІВЕРСИТЕТУ

49000, м.Дніпро,
вул. Володимира Вернадського 2/4
 
Соціальні мережі:
Приймальна комісія:
(066) 356-91-63 (для пільгових категорій)
Email:
 
Приймальня ректора: 
 
Телефон довіри уповноваженої особи по боротьбі з корупцією:
 
 

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ОПЛАТИ:

Рахунок –
UA858201720313281001201089328
ДКСУ м. Київ
ЄДРПОУ 39568620
оплата за навчання на контрактній основі, за навчання на  військовій кафедрі, курси довузівської підготовки, факультативи
 
Рахунок –
UA868201720313251001202089328
ДКСУ м. Київ 
ЄДРПОУ 39568620
оплата за гуртожиток